Dagverslag houthakkersweekend

Afgelopen weekend was het voor de scouts weer houthakker. Het kamp waarbij alles draait om veiligheid, techniek, kennis en om niet te vergeten plezier.


Het kamp is ook dit jaar weer succesvol verlopen, bijna iedereen is geslaagd en er was gelukkig geen sprake van ongelukken.

 

terug naar boven Vrijdag 25 januari

Vrijdagavond zijn we begonnen met de presentatie om de laatste dingentjes over houthakken nog even duidelijk te maken. We laten daarmee zien hoe het wel moet, maar vooral ook hoe het niet moet. Na de presentatie begonnen de scouts met hun theorie, een moeilijke maar wel belangrijke toets. De een ging het makkelijker af als de ander, maar na ruim een half uur was iedereen klaar en opgelucht. Altijd fijn als de theorie al achter de rug is. Na de toets hebben we nog lekker wat gegeten en gedronken bij het kampvuur. Tijdens het houthakken mag je niet moe/vermoeid zijn, dus toen de scouts helemaal opgewarmd waren gingen ze vroeg naar bed.

 

terug naar boven Zaterdag 26 januari

De ochtend was aangebroken. Het was koud, glad, de wind waaide en er lag nog steeds overal sneeuw. Een barre winterdag dus. We hebben besloten de kinderen niet te laten fietsen, want ze moesten nog genoeg energie hebben voor het hakken. Na een stevig ontbijt zijn we richting 'de Toterfout' gegaan. De kinder werden verdeeld in groepjes en mochten een boom uitkiezen. Onder begeleiding en toeziend oog van de leiding begonnen de kinderen te hakken. En ook hierbij ging het de een makkelijker af als de ander. Ondertussen werd er door de overige leiding een groepstent opgezet met een kachel er in. Hierin konden de kinderen lekker opwarmen onder het genot van een frikandel en warme chocolademelk. Later die dag zijn ook de eerstejaar-scouts nog even langs geweest om te kijken hoe hun medescouts het deden en wat hun volgend jaar te wachten staat. Zelf mochten ze natuurlijk nog geen boom omhakken, maar ze mochten wel met een keukenbijltje of zaag een omgehakte boom kleinmaken. Twee volle aanhangers met hout was de winst van een dag hakken. Op de blokhut hebben de kinderen hun bijlen schoongemaakt, geslepen en ingevet om de volgende dag weer een goede scherpe bijl te hebben. Want een botte bijl hakt niet. De scouts hadden na deze lange dag wel wat lekkers verdiend, dus hebben we friet met shoarma(broodjes) gegeten. Na het eten hadden we de blokhut omgetoverd naar een luxe bioscoop. En met drinken en snacks (als daar nog plaats voor was in je buik) hebben we gekeken naar Madagascar 3. Daarna zijn de scouts naar bed gegaan, want ook zondag moest er nog gehakt worden.
De leiding heeft na Madagascar 3 nog een poging gedaan om Skyfall te kijken, maar al snel viel de een na de ander in slaap.

terug naar boven Zondag 27 januari

De laatste dag was aangebroken, door de regen hebben we lekker uit kunnen slapen. Maar zodra het droog was hebben we snel ontbeten en zijn we weer naar het bos gegaan om de laatste bomen van het weekend te kappen. Na ruim anderhalf uur zijn we weer naar de blokhut gegaan met nog één volle aanhanger. In totaal dus drie volle aanhangers na een weekend hakken. Goed gedaan iedereen!!

naar overzicht

Algemeen

Nieuws

Algemeen - Scouting Were-di doet mee aan Rabo ClubSupport!

Update: De RaboClub Support actie werd 27...

Algemeen - Hulp gezocht bij de bevers!

Beste lezer, Graag willen wij ons even aan je...

Kalender

Explorers - Explo Weekend