De grote friettent test

Wij, explorers van Scouting Were-Di, hebben friet in de omgeving van Veldhoven getest. Wij hebben op 7 criteria gelet. Het zout, de vettigheid, de krokantheid, de smaak, de tijd tot het klaar was, de prijs, en overige punten. Hier volgen de resultaten, maar eerst wil ik al de friettenten bedanken die ons hebben laten proeven tijdens onze test. Alle friettenten die we vroegen om mee te werken hebben dit ook gedaan. Dit zijn: Friettent Plaza De Heikant, Cafetaria De Kers, Cafetaria / eeterij De Malle Goedzak, Cafetaria City, Cafetaria Zilst en Cafetaria Wouters.

 

IMG-20150207-WA0001 IMG-20150207-WA0002 IMG-20150207-WA0003 IMG-20150207-WA0004

 

Plaza:

De plaza heeft heel lekkere friet krokant van buiten en niet te droog van binnen. Ook is de friet niet te vet, het was direct klaar (het lag al klaar maar was nog wel warm). Een klein frietje met mayonaise kost 2 Euro alleen zat er niet genoeg zout op de friet.

De kers:
Bij de Kers was de friet ook niet te vettig hij was precies goed ook was hij lekker krokant. De friet was klaar in 5 min. Een klein frietje met mayonaise kost 2 Euro. Er zat alleen net teveel zout op en hij was een beetje meelig van binnen. Ook is de kers het enige cafetaria met www.thuisbezorgd.nl service.

Malle Goedzak:
Er zat geen zout op de friet maar we kregen een los zout vaatje om dit zelf de hoeveelheid te kiezen. Bij de Malle Goedzak was de friet niet te vet en erg krakant. De friet was niet te meelig maar ook niet zoo smeuïg als bij de Plaza. De friet was klaar in 3 min. en een klein frietje met mayonaise kost 2 Euro.

Snackbar city:
Snackbar City heeft friet met een lekker krokant korstje en was niet te vet. Ook is de friet goed doorgebakken en netjes gepresenteerd. Alleen is het een beetje droog van binnen en is het zout niet zo goed verdeeld. Het duurde 3 min. en een klein frietje met mayonaise kost €2,15.

Snackbar Zilst:
Snackbar Zilst had precies genoeg zout en was goed krokant en Lekker smeuïg van binnen. Het duurde 3 min. voor de friet klaar was en een klein frietje met mayonaise koste €2,30. Ook hebben ze hier erg lekkere mayonaise. De friet voelde alleen wel een beetje te vet van buiten.

Snackbar Wouters:
Bij snackbar Wouters zit erg precies genoeg zout op de friet ook was de friet niet te vettig en was hij lekker krokant. Hij was alleen en beetje droog. Het duurde 5 min. om de friet te bakken en een klein frietje met mayonaise kost €2,50.

 

Over het algemeen was bij alle friettenten de friet lekker. We hebben ongeveer de helft van de friettenten in Veldhoven gehad. Wellicht komt de rest een volgende keer.

naar overzicht

Algemeen

Nieuws

Algemeen - Scouting Were-di doet mee aan Rabo ClubSupport!

Update: De RaboClub Support actie werd 27...

Algemeen - Hulp gezocht bij de bevers!

Beste lezer, Graag willen wij ons even aan je...

Kalender

Explorers - Explo Weekend