Eerste draaidag: een sprookje!

Na een geslaagd openingsweekend van vorige week, hebben de bevers deze week hun eerste echte draaidag van het nieuwe jaar gehad. We waren maar met een klein clubje: 4 bevers in totaal! Lekker rustig voor de leiding, dat dan weer wel. 

 

De eerste draaidag was meteen weer spannend. Terwijl de bevers aan het bewonderen waren dat het lokaal anders ingericht was, zagen ze ineens nog iets geks: er hing een brief op het raam! 
Voor we het wisten, zaten we alweer in een speurtocht. En we waren pas net begonnen!
Als de bevers de broodkruimels zouden volgen, kregen ze een verrassing. Dat klinkt spannend! Toen alle broodkruimels gevonden waren, kwamen de bevers bij een hele mooie, grote kist. "Er was eens..." stond er op de zijkant. Wat zou daar nou in zitten?

Om daar achter te komen, moesten we eerst de cijfers van het slot ontcijferen! Gelukkig had degene die ons een verrassing wilde geven, ook puzzelstukjes achter gelaten in de blokhut. En ja hoor, toen de puzzel eenmaal af was, kregen we de kist open! Wat zat erin? 

 

Een sprookjesboek, heel veel verkleedkleren, mooie platen waar sprookjes op stonden, een sprookjes-cd... Het leek wel of de verstopper wilde dat we iets met sprookjes gingen doen...

Na even overleggen besloten we dat het teveel sprookjes waren om in één ochtend mee te spelen. We hebben wat geteld, nagedacht en uiteindelijk kwamen we tot een goed idee: laten we iedere maand één sprookje doen!

 

Onder het genot van een lekker glaasje ranja lazen we "Het lelijke eendje". Wat een zielig eendje! Gelukkig liep dit sprookje goed af. We deden nog wat spelletjes, kleurden een sprookjeskleurplaat en besloten de dag met een heerlijk ijsje!

Het was een sprookjesachtig begin van het jaar. Zijn jullie ook zo benieuwd naar alle sprookjes? 

Kijk voor de foto's van de eerste draaidag in het fotoboek!

 

---------

 

Vinden jullie het ook zo jammer dat we maar met vijf bevers zijn? Misschien weet je wel iemand die het leuk vindt om met ons te komen spelen; klasgenootjes, buurkinderen, neefjes of nichtjes... Laat het ons weten of geef ons e-mailadres (bevers@scouting-weredi.nl) aan ze door - ze mogen altijd gezellig en vrijblijvend komen kijken. Het contactformulier invullen op de website kan natuurlijk ook!

naar overzicht

Algemeen

Nieuws

Algemeen - Scouting Were-di doet mee aan Rabo ClubSupport!

Update: De RaboClub Support actie werd 27...

Algemeen - Hulp gezocht bij de bevers!

Beste lezer, Graag willen wij ons even aan je...

Kalender

Explorers - Explo Weekend