Het Installatieweekend

Even gauw de tenten opzetten, de auto in en daar sta je dan. Maar waar sta je dan? Dat is altijd de vraag bij een dropping. Dus we volgden de weg maar. Aan het einde van de weg was er een splitsing. We besloten naar links te gaan. Terwijl we liepen werden de rugzakken open gemaakt. “Lust er iemand … ?” klonk het al snel. Nog voor het snoep goed en wel verdeeld was, stonden we weer op de plek waar we gedropt waren. De weg bleek in een rondje te lopen. Dan de andere kant maar op. De weg eindigde in een splitsing die uitkwam op een lange weg. We gingen links. We liepen en liepen, onderweg kwamen we langs een tuincentrum waar een van de Scouts altijd kwam om bloemen te kopen. Maar waar dat tuincentrum ligt? Dat wist niemand. Een heel eind verder stond een bord naast de kant van de weg. Voor Duizel rechtdoor. Duizel is geen Veldhoven, dus we liepen verkeerd. We moesten terug. Zo liepen we terug over die lange, saaie, rechte weg. Daar was de splitsing weer waar we vandaan kwamen, bijna op het punt waar we gedropt waren. Nu dus rechtdoor. We liepen en liepen. Wat een saaie weg. Tot ineens de halve groep geschrokken, met een kreetje een stap achteruit zette... Stond daar nou iemand in de schaduw? Een moment later werd er hard om gelachen. Het was een pony! We bleven de weg volgen en gingen ergens het bos in. Weer zo'n lange rechte weg. Na die weg een heel eind gevolgd te hebben was het mooi geweest. We werden door de leiding opgehaald. De blokhut was nog te ver weg en het was intussen al aardig laat (vijf over half een).


Zaterdag was er een fietsspel. We fietsten gezamenlijk naar de kiosk bij de Kromstraat. Daar kreeg elke patrouille een raadsel en een kaart. Door het raadsel op te lossen konden ze uitvinden waar ze heen moesten om een opdracht uit te voeren. Voor elke goed uitgevoerde opdracht kreeg de patrouille een puzzelstuk. De patrouille die als eerste alle puzzelstukken wist te verzamelen en het raadsel op de puzzel op wist te lossen was de winnaar. De opdrachten varieerden van het kijken welke bus op een bepaalde halte stopt, tot het natekenen dan het logo op een gebouw. De vervelendste opdracht was vast die ene waarbij de scouts per patrouille twee euro vijftig mee kregen om iets lekkers te gaan halen bij een bepaalde friettent. De mededeling van de leiding dat er met die opdracht bonuspunten te verdienen waren werd zeer serieus genomen. Het eerste groepje bracht vier stukjes van een frietje mee, die waarschijnlijk ooit één heel frietje gevormd hadden. Het tweede groepje bracht ongeveer zes hele frietjes mee, maar die waren ondertussen wel koud. Het derde groepje had de hele zak friet meegenomen naar de kiosk en elke leiding kreeg een paar warme frietjes. De laatste groep deed hetzelfde, maar had voor elke leiding een klein handje vol warme friet.

De Scouts twijfelde aan de waarde van de bonuspunten, maar 's avonds bleken de bonuspunten cruciaal te zijn. Een spelletje kwartet wat zou bepalen wat de patrouille zou gaan eten. Er waren vijf categorieën: Vlees, groente, iets erbij, toetje en vuur. Voor elke categorie vier mogelijkheden, bijvoorbeeld voor vuur: Lucifers, aansteker, magnesiumstick of een brandende kaars.

17182627

Voor elke categorie was er per patrouille één kwartet. De patrouille met de meeste bonuspunten mocht meteen beginnen, de patrouille met de op een na meeste bonuspunten moest 10 seconden langer wachten, de volgende patrouille weer 10 seconde. en de laatste patrouille begon zo met een achterstand van 30 seconden. Na het eten bij elkaar gesprokkeld te hebben was het tijd voor vuur om op te koken.

222324

 

 

 

 

Na het eten (en de afwas) was het tijd voor een avondspel. Er moesten waxinelichtjes, lucifers en houtblokken verzameld worden. Daar moest een vuur mee gebouwd worden door de waxinelichtje in de vorm van een vuur boven de houtblokken neer te leggen en met de verdiende lucifers aan te steken. Zo veel brandende waxinelichtjes zorgde voor flink wat sfeer.

3231


 

 

 

 

 

 

Zondag was de installatie waarbij ouders/ verzorgers aanwezig waren. Na de eerste drie installaties begonnen we met een stoelendans. De ouders maakten geen schijn van kans tegen de Scouts. Na de volgende drie installaties hebben we een rij gemaakt van ouders en hebben de nieuwe Scouts letterlijk in laten vliegen door de Scouts steeds verder de rij door te gooien tot ze aan de andere kant van het grote lokaal weer op de grond werden gezet. Na de volgende drie installaties nog even geblinddoekt vla voeren, nog drie installaties en toen zat het kamp er alweer op.  

 

naar overzicht

Algemeen

Nieuws

Algemeen - Scouting Were-di doet mee aan Rabo ClubSupport!

Update: De RaboClub Support actie werd 27...

Algemeen - Hulp gezocht bij de bevers!

Beste lezer, Graag willen wij ons even aan je...

Kalender

Explorers - Explo Weekend