Intercamp2013

Afgelopen week zijn we met de scouts van Scouting Were-Di naar Intercamp geweest. Intercamp is een groot internationaal kamp met 3300 scouts uit 15 verschillende landen. Zo doen onderandere de Boy Scouts of America (Amerikaanse scouting), Scouts et Guides de France (Franse scouting), Związek Harcerstwa Polskiego (Poolse scouting) en Asociace skautek a skautů Evropy (Tsjechische scouting) mee aan dit kamp.

 

Voor ons was Intercamp dit jaar gelukkig niet zo ver rijden. Het werd dit jaar georganiseerd in 'Cadier en Keer' (een dorpje bij Maastricht). 

 

Op vrijdag zijn de leiding rond 17.30 uur aangekomen op het kampterrein. Vervolgens hebben we de Leiding tent en een afdak gemaakt. Rond 19.00 zagen we de eerste kinderen van onze scouting op het Intercamp terrein. Toen we compleet waren hebben we de tenten opgezet en is het kamp voor ons begonnen. 

 

Zaterdag ochtend was rond 9.00 uur de opening. We werden vanuit de subkampen opgehaald door de Maastrichtse verkennersband. We liepen in een lange stoet van 3300 scouts richting het openingsterrein.

 

 

Na een toespraak van de CampChief gaf de Maastrichtse verkennersband nog een optreden. Hierna hebben we het kamp officieel geopend door de vlaggen te hijsen.

 

Toen we terug kwamen op ons eigen subkamp hebben we ontbeten (het was veel te vroeg om dit voor de opening te doen) en daarna waren er voor ons en 1500 andere scouts spelletjes georganiseerd op het centrale terrein. Hier kon je Sumo worstelen, er was een springkussen, frikadel bakken boven het kampvuur, een bezoekje brengen aan het internet café (heel veel hyves bezoeken!), shoppen in een van de 4 scoutshops die aanwezig waren (de Amerikaanse, Duitse, Poolse en natuurlijk Nederlandse) en nog veel meer!

 

Zaterdag avond hebben we wortelstamp met Rookworst gegeten. En voor het toetje hadden we een uitwisseling met een Amerikaanse en Belgische groep. De Amerikanen hadden een heerlijke bananen pudding met vanille koekjes gemaakt en de Belgen hadden lekkere pannekoeken met warme stukjes appel gemaakt. Wij zelf hadden vlaflip gemaakt.

 

Zondag hebben we een prachtige tocht gelopen door het Limburgse landschap. Het was een tocht van ongeveer 13 kilometer en veel omhoog en omlaag. De scouts hebben goed doorgelopen zodat we om 15.00 uur terug waren op het kampterrein en nog wat spelletjes konden doen. Als je namelijk 20 spelletjes had afgerond kreeg je een badge voor op je blouse. Ons avond eten zondag was spagetti met als toetje lekkere straciatella yoghurt.

 

Na het eten werd er op het centrale veld een talenten jacht georganiseerd waarbij scouts zichzelf konden opgeven. Hier zaten heel wat talentjes bij! Een van onze eigen leden heeft ook op het podium gestaan met zijn 'Moppentappen en eten tegelijkertijd' act.

 

Maandag ochtend moesten we weer optijd opstaan want voor de sluiting moesten we alles helaas alweer afgebroken hebben en de sluiting was al om 9.00uur. Na de sluiting nog snel de aanhanger laden en we gingen helaas weer naar huis. 

 

Het was een erg leuk weekend!

Groetjes de Leiding

naar overzicht

Algemeen

Nieuws

Algemeen - Scouting Were-di doet mee aan Rabo ClubSupport!

Update: De RaboClub Support actie werd 27...

Algemeen - Hulp gezocht bij de bevers!

Beste lezer, Graag willen wij ons even aan je...

Kalender

Explorers - Explo Weekend