Jacuzzi weekend PlusScouts

Afgelopen weekend hadden de PlusScouts weer een opkomst. Tijdens deze opkomst hebben we een jacuzzi gemaakt. Met behulp van een radiator, slangen, waterpomp en een kampvuur hebben we het water in de jacuzzi opgewarmd. Na een paar uur stoken was het water al ruim 40 graden!

 

Op vrijdag avond zijn we begonnen met het bouwen van de jacuzzi. Net als vorig jaar hebben we de jacuzzi op de grond gebouwd (in plaats van in een kuil zoals we vroeger wel eens deden). Het voordeel hiervan is dat het veel makkelijk opbouwen is en dat er minder contact is met de koude grond. De jacuzzi was 3 x 3 meter. Nadat we de jacuzzi gevuld hadden met water zijn we nog een nachtcache gaan doen in de bossen bij Scouting Dick van Toor in Valkenswaard.

 

Zaterdagochtend zijn we op tijd begonnen met stoken om het water in de jacuzzi op te warmen. Rond 12 uur was het water al ruim 40 graden. De PlusScoutsleden die geen jeugdgroep hoefden te (bege)leiden zijn alvast begonnen aan het diner. Dit was een zeer uitgebreide tapas. Er was heerlijk gekookt! 's Avonds nadat de laatste scouts en explorers naar huis waren zijn we gaan eten en na het eten snel de jacuzzi in. Na een paar uur weken in bad kwam de organisatie met nog een verrassing. We gingen laserschieten in ons eigen bos! Hierna zijn enkele PlusScouts terug de jacuzzi in gegaan en zijn enkele leden een spelletje triviant gaan spelen in het staflokaal. Rond 01.00u kregen we contact met 2 van onze PlusScouts die in Thailand waren - het was daar inmiddels 08.00u. Via FaceTime hebben ze toch nog even kunnen meekijken hoe de jacuzzi gelukt was. De laatste PlusScouts hebben het nog best laat gemaakt, rond 05.30 lag iedereen in bed.

 

Zondag hebben we alles weer opgeruimd en inmiddels hangt de tent te drogen in het grote lokaal.

 

Het was een heel gezellig weekend! Ben jij 18+ en wil jij Scouting ervaren maar kan je helaas niet elke zaterdag als leiding helpen? Denk dan eens aan lid worden van de PlusScouts. 1 keer in de maand komen we samen om zelf het Scoutingavontuur te beleven. 

 

jacuzzi-weekend

naar overzicht

Algemeen

Nieuws

Algemeen - Scouting Were-di doet mee aan Rabo ClubSupport!

Update: De RaboClub Support actie werd 27...

Algemeen - Hulp gezocht bij de bevers!

Beste lezer, Graag willen wij ons even aan je...

Kalender

Explorers - Explo Weekend