Verslag Schijt je rijk 2018

Zaterdag, 12 mei 2018, de dag van de ontknoping van Schijt je rijk 2018 is dan toch eindelijk daar. Alle deelnemers hebben een vak kunnen kiezen in de wei. Wie o wie zal dit jaar de Schijtkoning zijn en de prijs van 100 doekoe mee naar huis nemen?

Met lichte spanning verzamelen alle Explorers zich om 12.30 uur op de Blokhut de Luiken om voorbereidingen te treffen voor Schijt je Rijk 2018. Iedereen helpt mee om alle benodigheden te verzamelen. Een belangrijk onderdeel van deze actie is niet te vinden bij ons op de blokhut: de koe! Hiervoor moeten we een barre tocht doorstaan richting een behulpzame boer. Met alle spullen op de fiets gaan we opweg, na 5 minuten arriveren we bij de boer. De koe, de boer en de boerin staan te springen om te starten! KOE-L!

Iedereen neemt de spullen mee, direct gaan de Explorers aan de slag met het opmeten en opdelen van de Schijt-wei. Na het uitklappen van ons shitgerij, oh oeps zitgerij, tellen we gezamenlijk af voor het startsein! Om precies 13.13 uur start de 4e editie van Schijt je Rijk!

 

Onderstaand het verslag van de komende drie uur:

13.13 uur: De koe betreedt de wei, we zijn los!

 

13.24 uur: Met concentratie wordt de koe in de gaten gehouden door de Explorers. Nog geen kwartier onderweg en Tim bezwijkt bijna onder de spanning: “De spanning is echt om te schijten oh uhm snijden!” volgens Tim.

 

14.03 uur: De koe zoekt de schaduw op. Slim ook want het kwik stijgt. De hitte die wij doorstaan is heftig maar we zetten door. 50 minuten zijn er voorbij.

Tussentijdsmoment waarop de moet in de schoenen zakt: “Het zit er niet in vandaag... nou het zit er wel in maar komt er niet uit...”.

 

14.05 uur: Afleiding arriveert. Familie Hensen wil het spektakel van dichtbij meemaken. Met groot fototoestel en hoop dat zij dit jaar gaan winnen, zorgen ze voor een gezellige sfeer. Leuk dat jullie even langs zijn gekomen!

 

14.30 uur: Het is tijd voor een quote van Lennard. Na een intensieve zoektocht op het internet komt hij erachter wat het weer wordt morgen, met een zucht zegt hij: “Ahh morgen is het bout-weer” .

 

14.49 uur: De boer schijt er mee uit. De lijn van de koe wordt doorgegeven aan de boerin. Ook zij houdt deze koe onder de duim.

 

Kort intermezzo: al bijna 2 uur zijn de andere koeien kei hard aan het loeien naar onze Schijt – Koe. Waarom mag zij wel in deze sappige wei staan en de anderen niet? Het leven is oneerlijk.

 

15.46 uur: Iedereen springt euforisch op uit zijn of haar stoel! Is het moment dan toch eindelijk daar?! Nee, jammer: de koe moet alleen plassen... We hebben steeds meer het gevoel dat de Schijt – Koe ons in de zeik zet.

 

IMG_7262

 

Isa laat iedereen opschikken met de uitspraak: “Oh lekker warm!”. Helaas ging dit niet over de schijt maar over haar cola (of coca cola of om in thema te blijven koekakoela, dus.)

 

16.05 uur: zou het in de laatste minuten nog gaan gebeuren. Wij denken het niet. De Schijt – koe is gaan liggen. Niet alleen wij zitten er doorheen ook de koe heeft het helemaal gehad, zeker door al die schijt grappen.

 

16.14 uur: 10 seconden voor het eindsignaal start de final cow-nt down. Nadat we de Schijt-stok bij de rechterachterhoef gestoken hebben wordt de koe uit de schijt-wei gehaald. Alle Explo’s helpen elkaar om vast te stellen wie er nu gewonnen heeft. 

 

IMG_7264

 

 

Na het meten en bereken is het duidelijk geworden dat de deelnemer met lot D4 de winnaar is van de prijs a 100 euro! Gefeliciteerd! De cheque komt deze week naar je toe!

Los van deze te schone editie van Schijt je Rijk 2018 kijken wij terug op een fantastische actie! Alle deelnemers bedankt voor het wagen van een gokje. Volgend jaar weer een kans!

 

 

 

naar overzicht

Algemeen

Nieuws

Algemeen - Scouting Were-di doet mee aan Rabo ClubSupport!

Update: De RaboClub Support actie werd 27...

Algemeen - Hulp gezocht bij de bevers!

Beste lezer, Graag willen wij ons even aan je...

Kalender

Explorers - Explo Weekend