Zomerkamp 2016

De spulletjes zijn opgeruimd, bevers en leiding zijn weer een beetje bijgekomen en de foto’s zijn binnen… Het zomerkamp van de bevers is voorbij!

 

Maanden hebben ze er naar uitgekeken en afgelopen weekend was het zo ver: het zomerkamp van de bevers! Voor we op zomerkamp gingen, vonden we echter nog een vreemd filmpje in onze eigen blokhut… Een prinses die uit een wensput drinkt en verdwijnt, dat is gek! Even later komt een fee in beeld. Ze vertelt iets over de Tovenaar van Tegelen. Aangezien wij daar naartoe gaan, besluiten we de prinses te gaan zoeken.

 

Feeënbollen?

Op vrijdagavond komen de bevers aan op de blokhut in Tegelen in hun allermooiste sprookjeskleren. Het weekend kan beginnen! Er wordt weer een filmpje gevonden, waaruit blijkt dat de bevers op zoek moeten naar feeënbollen om de tovenaar te kunnen verjagen. Gelukkig vinden ze de bollen en kunnen we lekker bij het kampvuur gaan zitten.

 

Speurtocht

Op zaterdagochtend staat de wensput uit het filmpje ineens in de gang. Dat is gek! Ook hangt er een brief aan de deur; we moeten de aanwijzingen van de fee volgen! Eerst maar eens ontbijten. Na het ontbijt gaan we op pad. Na een ochtendje wandelen (in een heel mooi Limburgs gebied!) komen we terug met een heuse toverspreuk. Die moeten we ’s middags om vijf uur bij de wensput uitspreken… Maar de wensput is weg! Gelukkig kan de leiding de bevers afleiden met eerst een broodje knakworst en dan allerlei leuke spelletjes in de middag. En krijg nou wat… Aan het einde van de middag wordt de wensput weer gevonden, achter de blokhut tussen de vuilnisbakken. De fee is misschien een beetje de weg kwijt.

 

Tovenaar verjagen & frietjes

Om vijf uur kunnen we de spreuk uitspreken. Gelukkig gaat de tovenaar dan eindelijk weg! Daarna kunnen we ons bezighouden met andere leuke dingen: frietjes eten! We eten de frietjes en de saus zo van de tafel. Dat is handig: hebben we ook geen afwas!

 

Toverland!

De volgende ochtend vinden we nog een filmpje waarin we zien dat de tovenaar echt weggaat en de prinses vrij is. Gelukkig! Nu kunnen we met een gerust hart weggaan… Want de leiding heeft een hele leuke verrassing voor de bevers: we gaan naar Toverland! Achtbanen, bootjes, toverstafjes, trollen en paarden… wat een leuke dag. Moe maar voldaan komen we terug bij de blokhut, waar de papa’s en mama’s gelukkig al op ons staan te wachten! Net als we willen gaan sluiten, komen dan ook nog de fee en de prinses aangelopen om ons te bedanken voor de hulp. Als dat geen leuk weekend was, dan weten wij het ook niet meer!

 

Alle foto’s van het zomerkamp bekijken? Dat kan hier! De bevers kunnen zelf vast heel goed vertellen wat er allemaal gebeurt op de foto’s. Veel kijkplezier!

 

We hopen dat de bevers een superleuk kamp hebben gehad, wij in ieder geval wel… We wensen jullie een fijne vakantie en de welpen, scouts en explorers een heel fijn zomerkamp volgende week! Tot na de vakantie!

Groetjes, de beverleiding

 

PS We liepen een beetje achter met het bijhouden van de foto’s sinds het nieuwe jaar. Nu de zomerkampfoto’s erop staan zullen in de komende weken de rest van de foto’s volgen, zodat jullie ook kunnen zien hoe de bevers hun badges hebben behaald, gekookt op het kampvuur, wat ze gedaan hebben tijdens de andere overnachtingen… enzovoorts. Wordt vervolgd!  

naar overzicht

Algemeen

Nieuws

Algemeen - Scouting Were-di doet mee aan Rabo ClubSupport!

Update: De RaboClub Support actie werd 27...

Algemeen - Hulp gezocht bij de bevers!

Beste lezer, Graag willen wij ons even aan je...

Kalender

Explorers - Explo Weekend