Een avontuurlijke vrijwilligersklus

Leiding geven bij een leeftijdsgroep die je aanspreekt, meewerken om een groot internationaal kamp te organiseren of gewoon een klusje doen op het moment dat het je uitkomt. Zelfs als je je maar een uurtje per maand kunt inzetten, ben je voor Scouting al een supervrijwilliger!laatjeuitdagen

 

Bij Scouting kun je je op eindeloos veel manieren inzetten als vrijwilliger. De meeste Scoutingvrijwilligers ken je waarschijnlijk als leidinggevenden van een groep kinderen of jongeren.Maar wist je dat je je ook met andere kwaliteiten enorm goed kunt inzetten? Wat dacht je van het helpen bij het bouwen van een website, een klus in het bestuur van een Scoutinggroep of het organiseren van bijzondere activiteiten? Er is altijd wat te doen.

Help ons mee!welp

Ontwikkeling

Bij Scouting draait het om uitdaging en plezier! De activiteiten die we doen zijn niet alleen leuk, ze dragen ook bij aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Ook als vrijwilliger bij Scouting draait het om plezier en uitdaging, want met die gave vrijwilligersklus ontwikkel jij jezelf. Daar heb je niet alleen wat aan bij Scouting, maar ook in je (toekomstige) werk of opleiding.

Van bever tot roverscout

Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij een Scoutinggroep. Bij Scouting wordt gewerkt met verschillende leeftijdsgroepen die speltakken worden genoemd. De jongste speltakken spelen hun spel in een thema. Het spelen in een thema prikkelt de fantasie en stimuleert de ontwikkeling van een kind.

Meer dan je groep

Ook buiten de 1.100 Scoutinggroepen is er bij Scouting veel te doen. In je eigen regio kun je ook samen met andere Scoutinggroepen iets ondernemen. Er zijn landelijke kampen en internationale evenementen. Scouting telt wereldwijd meer dan 40 miljoen leden!

Je kunt heel veel betekenen!

Bij Scouting maak jij het avontuur mogelijk! Je helpt kinderen en jongeren zichzelf te ontwikkelen en je helpt ze te leren verantwoordelijkheid te dragen op een speelse, avontuurlijke manier. Samen met andere vrijwilligers - in Nederland totaal zo’n 25.000! - zorg je ervoor dat kinderen het geweldig naar hun zin hebben.

Teamwork

Scouting is teamwork! Kinderen leren al jong hoe ze met anderen kunnen samenwerken. Dat gebeurt ook als je vrijwilliger bij Scouting bent: je staat er nooit alleen voor. In je team beslis je over de locatie van het zomerkamp, het maken van een uitdagend programma, over de keuze van een thema voor kamp en ga zo maar door. Ook het besturen van een Scoutinggroep doe je samen.

welp2Wat kan ik doen?

Met maar een paar uur vrije tijd ben je al een geweldige vrijwilliger. Er zijn verschillende vrijwilligersklussen en daarvan is er altijd wel eentje die aansluit bij jouw kwaliteiten of juist bij datgene wat jij nog wilt leren. Neem contact op met Scouting Were-Di voor meer informatie en om samen te kijken wat je kunt betekenen.

Voor iedereen!

Iedereen kan lid worden van Scouting: jong of oud, meisje of jongen. Je ontvangt het Scouting Magazine, je kunt kamperen op échte Scouting-kampeerterreinen in binnen- en buiten-land en de vereniging organiseert allerlei activiteiten. Ook zorgen we ervoor dat je goed verzekerd bent in je tijd als vrijwilliger en is er een schat aan informatie te vinden op internet en in een speciale ScoutingApp om jouw tijd bij Scouting zo leuk en makkelijk mogelijk te maken!

 

 

Algemeen

Nieuws

Algemeen - Scouting Were-di doet mee aan Rabo ClubSupport!

Update: De RaboClub Support actie werd 27...

Algemeen - Hulp gezocht bij de bevers!

Beste lezer, Graag willen wij ons even aan je...

Kalender

Explorers - Explo Weekend