Scouting Were-Di zoekt een secretaris!

Lijkt het jou leuk om bij te dragen aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren, en er mede voor te zorgen dat er iedere week weer uitdagende activiteiten klaar staan voor onze leden?
 
Als secretaris in ons groepsbestuur ben je verantwoordelijk voor verslaglegging van afspraken van de vergaderingen, en verzorg je een aantal administratieve taken. Het is fijn als je al wat weet van Scouting, bijvoorbeeld omdat je al lid of vrijwilliger bent (geweest), maar dat is geen vereiste.
 

Wat doet de secretaris?

  • Verslaglegging en voorbereiding van zo’n 7 tot 10 vergaderingen per jaar
  • Correspondentie en administratieve contacten (naast de eigen vrijwilligers en ouders, o.a. met Kamer van Koophandel en EHBO-opleiding), in samenwerking met de contactpersoon communicatie
  • Plannen van de vergaderingen
  • Aanspreekpunt voor de ledenvertegenwoordiging vanuit ouders
  • Oppakken van actiepunten die uit de vergaderingen naar voren komen
  • De secretaris maakt deel uit van het bestuur

 

Belangrijk:

  • Je onderschrijft de doelstelling en het huishoudelijk reglement van Scouting Were-Di.
  • Je bent minimaal 18 jaar of ouder.
  • Je bent bereid een (gratis) Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen.
  • Je bent bereid je voor deze functie in te zetten en ook zelf hierin verder te leren.

 

Hoeveel tijd kost dat?

Gemiddeld 8 uur per maand. Er zijn ongeveer 7 tot 10 vergaderingen per jaar.
 

Ik heb interesse! Wat nu?

Lijkt het jou leuk om onze nieuwe secretaris te worden? Fijn! Laat het zo snel mogelijk weten aan Miriam Verstappen (secretaris) via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), het contactformulier of telefonisch (06-53585868). Bij Miriam kun je ook terecht als je meer wilt weten over de functie.
 
Na aanmelding word je (eventueel met andere kandidaten, als er meerdere aanmeldingen zijn) voorgesteld aan onze groepsraad. De groepsraad bestaat uit een ledenvertegenwoordiging per leeftijdsgroep en alle vrijwilligers. Zij stemmen vervolgens wie de functie gaat vervullen. Je wordt verkozen voor een periode van drie jaar. Die periode kan tot twee keer verlengd worden. Natuurlijk helpt onze huidige secretaris je op weg.
 

Over Scouting Were-Di

Scouting staat voor uitdaging en avontuur! Scouting Were-Di biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Scouting is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie in Nederland. Scouting zorgt voor een leuke en spannende vrijetijdsbesteding. Scouting Were-Di in Veldhoven heeft ruim 120 leden en is aangesloten bij Scouting Nederland.
 
Ook als vrijwilliger bij Scouting Were-Di draait het om plezier en uitdaging, want met die gave vrijwilligersklus ontwikkel jij jezelf. Daar heb je niet alleen wat aan bij Scouting, maar ook in je (toekomstige) werk of opleiding.