Schijtjerijk

Editie 2018: En de winnaar is....

Zaterdag, 12 mei 2018, de dag van de ontknoping van Schijt je rijk 2018 is dan toch eindelijk daar. Alle deelnemers hebben een vak kunnen kiezen in de wei. Wie o wie zal dit jaar de Schijtkoning zijn en de prijs van 100 doekoe mee naar huis nemen?

Met lichte spanning verzamelen alle Explorers zich om 12.30 uur op de Blokhut de Luiken om voorbereidingen te treffen voor Schijt je Rijk 2018. Iedereen helpt mee om alle benodigheden te verzamelen. Een belangrijk onderdeel van deze actie is niet te vinden bij ons op de blokhut: de koe! Hiervoor moeten we een barre tocht doorstaan richting een behulpzame boer. Met alle spullen op de fiets gaan we opweg, na 5 minuten arriveren we bij de boer. De koe, de boer en de boerin staan te springen om te starten! KOE-L!

Iedereen neemt de spullen mee, direct gaan de Explorers aan de slag met het opmeten en opdelen van de Schijt-wei. Na het uitklappen van ons shitgerij, oh oeps zitgerij, tellen we gezamenlijk af voor het startsein! Om precies 13.13 uur start de 4e editie van Schijt je Rijk!

 

Onderstaand het verslag van de komende drie uur:

13.13 uur: De koe betreedt de wei, we zijn los!

 

13.24 uur: Met concentratie wordt de koe in de gaten gehouden door de Explorers. Nog geen kwartier onderweg en Tim bezwijkt bijna onder de spanning: “De spanning is echt om te schijten oh uhm snijden!” volgens Tim.

 

14.03 uur: De koe zoekt de schaduw op. Slim ook want het kwik stijgt. De hitte die wij doorstaan is heftig maar we zetten door. 50 minuten zijn er voorbij.

Tussentijdsmoment waarop de moet in de schoenen zakt: “Het zit er niet in vandaag... nou het zit er wel in maar komt er niet uit...”.

 

14.05 uur: Afleiding arriveert. Familie Hensen wil het spektakel van dichtbij meemaken. Met groot fototoestel en hoop dat zij dit jaar gaan winnen, zorgen ze voor een gezellige sfeer. Leuk dat jullie even langs zijn gekomen!

 

14.30 uur: Het is tijd voor een quote van Lennard. Na een intensieve zoektocht op het internet komt hij erachter wat het weer wordt morgen, met een zucht zegt hij: “Ahh morgen is het bout-weer” .

 

14.49 uur: De boer schijt er mee uit. De lijn van de koe wordt doorgegeven aan de boerin. Ook zij houdt deze koe onder de duim.

 

Kort intermezzo: al bijna 2 uur zijn de andere koeien kei hard aan het loeien naar onze Schijt – Koe. Waarom mag zij wel in deze sappige wei staan en de anderen niet? Het leven is oneerlijk.

 

15.46 uur: Iedereen springt euforisch op uit zijn of haar stoel! Is het moment dan toch eindelijk daar?! Nee, jammer: de koe moet alleen plassen... We hebben steeds meer het gevoel dat de Schijt – Koe ons in de zeik zet.

 

IMG_7262

 

Isa laat iedereen opschikken met de uitspraak: “Oh lekker warm!”. Helaas ging dit niet over de schijt maar over haar cola (of coca cola of om in thema te blijven koekakoela, dus.)

 

16.05 uur: zou het in de laatste minuten nog gaan gebeuren. Wij denken het niet. De Schijt – koe is gaan liggen. Niet alleen wij zitten er doorheen ook de koe heeft het helemaal gehad, zeker door al die schijt grappen.

 

16.14 uur: 10 seconden voor het eindsignaal start de final cow-nt down. Nadat we de Schijt-stok bij de rechterachterhoef gestoken hebben wordt de koe uit de schijt-wei gehaald. Alle Explo’s helpen elkaar om vast te stellen wie er nu gewonnen heeft. 

 

IMG_7264

 

 

Na het meten en bereken is het duidelijk geworden dat de deelnemer met lot D4 de winnaar is van de prijs a 100 euro! Gefeliciteerd! De cheque komt deze week naar je toe!

Los van deze te schone editie van Schijt je Rijk 2018 kijken wij terug op een fantastische actie! Alle deelnemers bedankt voor het wagen van een gokje. Volgend jaar weer een kans!

Editie 2016: En de winnaar is....

Zaterdag 18 juni was het zo ver. Na weken lang intensief loten verkopen door de Explorers was het nu de beurt aan de koe. Om 14.00 uur precies werd zij, bijgestaan door de boer, het Schijtveld ingeleid. Daar heeft zij een verbluffende tijd neergezet: In minder dan 15 minuten heeft zij een dampende koeienvlaai gelegd!

 

poop4

 

Nadat de koe onder luid gejuich het Schijtveld had verlaten begon het meetwerk. De koeienvlaai werd gelokaliseerd in het Schijtveld en vanuit dat punt werd er gemeten in welk vak de vlaai was gevallen. Het was even spannend omdat de vlaai drie verschillende drop-zones had. Maar na een extra controle werd het nogmaals bevestigd: de vlaai was geheel gevallen in het vak D3. Daarmee zijn Rian Hensen en Sjako Sleddens gedeelde winnaar van Schijt je rijk 2016!

 

Wij wensen ieder van hen veel plezier met de gewonnen 50 euro.

 

20160621_091957

 

Super bedankt voor jullie deelname en hopelijk wagen jullie een nieuwe gok bij de volgende editie van Schijt je rijk!

Vriendelijke groet, 

De Explorers van Scouting Were-Di

 

 

 

 


 

Editie 2015: En de winnaar is…

 

Zaterdag 30 mei 2015 – Vandaag was dan de dag waarop de winnaar van Schijt je rijk bekend zou worden. Na, in een maand, 45 loten verkocht te hebben mocht vandaag de koe aan de slag. Zij had vandaag de zware taak om een of twee deelnemers tot winnaar te schijten!

Voor de 45 deelnemers met een heel of half lot was dit een spannende dag. De dag waarop het duidelijk zou worden wie de hoofdprijs van wel 100 euro zou winnen. Sommige wilden graag met eigen ogen zien hoe de koe het er vanaf bracht. Daarmee beleefde de koe toch een onverwachte, maar welkome, aandacht.

Maar wie is die koe eigenlijk? De functie van de Schijt je rijk – koe 2015 is door de boer speciaal toegewezen aan Emma 400. Met haar rustige karakter en de vaardigheid om goed mee te lopen aan een touw, iets waar tegenwoordig nog maar weinig koeien gewend aan zijn, was zij zeer geschikt voor het uitvoeren van deze belangrijke taak!

Na rustig aan het touw naar de Schijt je rijk-wei gebracht te zijn, startte Emma 400 exact om 10 uur met de wedstrijd. Doeltreffend en vastberaden ging Emma 400 aan de slag. Eerst een aantal flinke rondes stevig grazen. Zeer belangrijk voor de vorming van een goede, stevige vlaai. Waarop na, ongeveer een klein uur, de staart opzij ging: ‘Was het moment nu al daar?!’ Nee, Het gras werd getrakteerd op een verfrissende maar toch enigszins lauwe ‘douche’. Helaas. Maar na nog een tiental rondjes met de klok mee grazen was het moment toch eindelijk daar. Enigszins links onder in de Schijt je rijk - wei spreidde Emma400 triomfantelijk haar poten. Waarna wij, met een verlossende plof, een dampende koeien vlaai in de wei zagen vallen! Maar even was er spraken van grote verwarring, er lagen namelijk twee vlaaien in de wei! Gelukkig bleek na het goed bestuderen van de twee vlaaien dat er toch een niet van Emma400 te zijn geweest. Er is dus één winnaar!

Voordat we bekend maken wie de winnaar is van de eerste editie van Schijt je rijk willen we eerst Emma 400 en haar boer en boerin hartelijk bedanken voor hun geweldige en tomeloze inzet! Mag het bedankje goed smaken!

En nu eindelijk de bekendmaking van de winnaar(s) van Schijt je rijk 2015. De koeienvlaai is met een sierlijke plof, diagonaal gevallen, maar geheel in het vak D4.  Daarmee is Anniek Nederpel de winnaar van de eerste editie van Schijt je rijk, georganiseerd door de Explorers van Scouting Were-Di. Gefeliciteerd! Binnenkort overhandigen we je de cheque ter waarde van 100 euro!

 

 

Algemeen

Nieuws

Algemeen - Scouting Were-di doet mee aan Rabo ClubSupport!

Update: De RaboClub Support actie werd 27...

Algemeen - Hulp gezocht bij de bevers!

Beste lezer, Graag willen wij ons even aan je...

Kalender

Explorers - Explo Weekend