Foto's Sinterklaasweekend online

De bevers sliepen voor het eerst dit jaar een nachtje in de blokhut. Toen alle bedden waren uitgestald, alle knuffels voorgesteld en alle papa's en mama's uitgezwaaid, was het tijd om leuke spelletjes te gaan doen.

 

Op vrijdagavond hebben we Sinterklaas-ganzenbord gespeeld. Voor sommige opdrachten konden we pepernoten verdienen, maar soms moest je ook weleens een pepernootje inleveren... Daarna hebben we natuurlijk lekker al onze pepernootjes opgepeuzeld.

Na dit spel hebben we in onze pyjama de schoenen gezet en muziek gemaakt voor Sinterklaas en Zwarte Piet. We moesten erg veel herrie maken, om zeker te weten dat ze ons zouden horen! Daarom hadden we alles uit de kast gehaald. 

Na het schoen zetten gingen we lekker naar bed. In bed, met de haard aan, was er nog een mooi Sinterklaas-voorleesverhaaltje om naar te luisteren. Daarna gingen we lekker slapen!

 

De volgende ochtend was er natuurlijk maar één vraag; wat zit er in onze schoenen? En ja hoor; ze waren geweest! Taai taai, kikkers en muizen waren er te vinden in de schoenen. Jammie! 
Maar hé, wat is dat nou? Er hing ook een brief boven onze schoenen! De brief kwam van Pietje Paniek; de Raadselpiet had onze pakjes verstopt. We moesten ze zelf gaan zoeken. Maar eerst.... ontbijt!

De hele ochtend zijn we bezig geweest met het zoeken naar de pakjes. Raadselpiet kwam steeds weer met een nieuw grapje. Wel hebben we wat leuke spelletjes gedaan: er was een speurtocht, een rebus, een puzzel én we hebben met pepernoten gesjoeld! Veel leuker dan gewoon sjoelen. 

 

Uiteindelijk vonden we dan de pakjes en wat zat erin? Héle coole lampjes die je aan je vingers kunt doen! DANK U SINTERKLAASJE! De rest van de ochtend hebben we Sinterklaasdisco gedaan; met het licht uit en de lampjes aan onze vingers. Het was een leuk weekend!

 

Bekijk de foto's van het weekend hier

naar overzicht

Bevers

Nieuws

Algemeen - Scouting Were-di doet mee aan Rabo ClubSupport!

Update: De RaboClub Support actie werd 27...

Algemeen - Hulp gezocht bij de bevers!

Beste lezer, Graag willen wij ons even aan je...