Noa-badge gehaald!

De eerste twee opkomsten van januari waren voor de bevers extra speciaal. We gingen namelijk aan de slag met het behalen van een badge voor op onze Scoutfit!

De badge waaraan de bevers in januari hebben gewerkt, is de Noa-badge. Noa woont, net als de andere figuren, in Hotsjietonia. Ze heeft een heel mooi huis dat wel lijkt alsof het uit een ander land komt, en er liggen zachte kussens voor. Bij Noa kun je altijd terecht voor een kopje thee en een goed gesprek. Noa kan heel goed luisteren en praten, vooral over jezelf. Daarom heet het activiteitengebied waar Noa bij hoort ook 'Identiteit'. 

Wie ben ik?

De bevers hebben tijdens de eerste draaidag goed ontdekt wie ze eigenlijk zijn. We deden spelletjes waarbij ze elkaar moesten aanduiden met iets anders dan de naam, zoals bijvoorbeeld: 'het meisje met de roze jas' of 'de jongen met de mooie bril'. Ook kregen ze een blaadje op hun hoofd geplakt, met daarop de naam van een andere bever. Kun jij raden welke bever je bent? 

IMG-20160110-WA0000

Babyfoto's en complimenten

Heel moeilijk was het om te raden wie bij welke babyfoto hoort. Eigenlijk lijken alle baby's wel een beetje op elkaar. De bevers kunnen wel goed complimentjes geven, zeg! Dit was ook nodig, want bij één van de spellen moesten ze elkaar tikken en dan een complimentje geven. Wat is het mooiste complimentje dat jij gekregen hebt? De beverleiding kreeg te horen dat we altijd zulke leuke spelletjes bedenken: dat is lief zeg! 

IMG-20160109-WA0005

Yoga

Noa is gek op yoga. Dat hebben de bevers tijdens de eerste draaidag dan ook gedaan! Met zijn allen deden we verschillende dieren na. Dat ging heel goed! En op het laatst gingen we allemaal op de grond liggen. Wie kon zijn buik het allerbolst opblazen? De bevers werden er heel erg rustig van, net als Noa. Tip voor thuis dus!

IMG-20160116-WA0007

Moeilijk zeg!

De tweede draaidag hebben we ontdekt hoe moeilijk het soms is als je dingen niet zo goed kunt doen. Eerst probeerden we een bal over te gooien met maar één hand of één been. Lastig! Maar heb jij weleens ranja ingeschonken terwijl je je vingers niet kunt gebruiken? De bevers nu wel. Ook hebben ze op krukken gelopen en weten ze nu hoe het is om niets te kunnen zien.

IMG-20160116-WA0010

Handig, zo'n hond

Als klapper op de vuurpijl voor onze Noa-badge kwam aan het einde van de tweede draaidag mevrouw Diny langs. Zij zit in een rolstoel en kan niet alles meer zo goed. Daarom heeft ze hond Easy, die haar helpt. De hond kan haar jas uittrekken, de deur opendoen en zelfs het geld geven aan een winkelier als ze boodschappen doet! De bevers mochten allerlei vragen stellen over de hond van mevrouw Diny. Alleen mochten ze de hond niet aaien, en dat vonden ze toch wel erg jammer...

Badge verdiend!

Toen alle kruisjes op het activiteitenlijstje waren gezet, was het nog tijd voor één laatste ding: het uitreiken van de badge! Nou, dat hebben ze verdiend, hoor. De bevers hebben laten zien dat ze nu heel goed kunnen praten over wie ze zijn, en weten hoe ze elkaar kunnen herkennen, maar ook weten ze nu hoe het is om een beetje anders te zijn en sommige dingen niet te kunnen. Gefeliciteerd bevers! 

Alle foto's bekijken die bij deze twee leuke opkomsten horen? Je vindt ze in ons fotoalbum!

naar overzicht

Bevers

Nieuws

Algemeen - Scouting Were-di doet mee aan Rabo ClubSupport!

Update: De RaboClub Support actie werd 27...

Algemeen - Hulp gezocht bij de bevers!

Beste lezer, Graag willen wij ons even aan je...