Explorers

Wat zijn Explorers

Jongens en meisjes van ongeveer 15 tot 18 jaar heten bij de Scouting Rowans en Sherpa’s. Als ze samen draaien heten ze volgens Scouting Nederland Explorers, of zoals wij het vaak noemen Explo’s. De Explorers zijn het herkennen aan hun bordeauxrode scoutfit of hun eigen ontworpen groepstrui.

Bij de Explorers spreek je niet meer van het hebben van leiding maar het hebben van begeleiding, dit houd in dat het de bedoeling is dat je meer zelfstandig dingen gaat doen. Het maken van een programma bijvoorbeeld wordt niet meer gedaan door de leiding/begeleiding, het is dus de bedoeling dat de Explorers dit zelf gaan doen met de hulp van de begeleiding. De activiteiten waar je hier bij dan ook aan moet denken zijn vaak ook wat spectaculairder dan bij de jongeren groepen, denk hier bijvoorbeeld aan: het bouwen van een jacuzzi, abseilen, het maken van een eigen escaperoom, feesten organiseren enz.

explorers

 

Zomerkamp

De Explorers gaan op zomerkamp vaak ook naar het buitenland. Deze kampen duren een week en moeten de Explorers ook als groep samen indelen en organiseren, hierbij krijgen ze natuurlijk ook hulp van hun begeleiding. De landen waar ze vaak naartoe gaan zijn vaak landen waar je weer andere activiteiten kan doen als in Nederland. Hier wordt ook naar gekeken met het plannen van het zomerkamp.

De Explorers draaien afwisselend op de zaterdagmiddag en de vrijdagavond.

Draaitijden

Vrijdagavond draaien ze van: 20.00u tot 23.00u

Zaterdagmiddag draaien ze van: 13.30u tot 16.30u

Contributie

De contributie van de Explorers bedraagt €19,50 per maand waarvan automatisch  €8,50 opzij wordt gezet voor het zomerkamp. Van het overige bedrag worden de wekelijkse draaidagen betaald. Verder doen wij als Explorers veel acties om in het jaar extra geld te verdienen voor de kampen en weekenden. Wij hebben ook onze eigen loten actie "schijt je rijk". Ook hopen wij jaarlijks mee te doen met meerdere evenementen zoals: Veldhoven proeft en Veldhovenz on ice

 

 

 

Explorers

Nieuws

Algemeen - Scouting Were-di doet mee aan Rabo ClubSupport!

Update: De RaboClub Support actie werd 27...

Algemeen - Hulp gezocht bij de bevers!

Beste lezer, Graag willen wij ons even aan je...

Kalender

Explorers - Explo Weekend