Explorers

Wat zijn de explorers

Jongens en meisjes van ongeveer 15 tot 18 jaar heten bij de Scouting Rowans en Sherpa's. Als ze samen draaien heten ze volgens Scouting Nederland Explorers.

Of zoals wij ze vaak ook noemen de explo's.
De Explorers zijn te herkennen aan hun bordeauxrode scoutfit blouse of eigen ontworpen groeps trui.

 

Bij de Explorers worden niet alle activiteiten meer door de leiding gemaakt maar je gaat hier aan de slag om ook zelf activiteiten te bedenken en te organiseren. Dit doe je niet alleen maar samen met de begeleiding, op die manier leer je hoe je programma's moeten maken en waar je aan moet denken bij het uitwerken van een programma.

De activiteiten zijn dan ook soms spectaculairder dan bij de jongere speltakken. We gaan bijvoorbeeld zelf een jacuzzi bouwen, klimmen, abseilen, feesten organiseren, hoogte parcours beklimmen, hiken, enz.

 

explorers

De Explorers gaan tijdens hun zomerkamp vaak naar het buitenland bijvoorbeeld naar een internationaal label terrein in Oostenrijk of Luxemburg. Hier zullen wij verschillende dingen doen die je hier in Nederland minder snel zult doen zoals het lopen van een meerdaagse hike met rugzak door een andere natuur en omgeving of een kijkje nemen bij de plaatselijke bierbrouwer.  

 

Draaitijden

De Explorers draaien op zaterdag van 13.30 uur tot 16.30 uur.

 

Contributie

De contributie bedraagt €19.00 per maand waarvan automatisch €8,50 opzij wordt gezet voor het zomerkamp. Van het resterende bedrag worden de wekelijkse programma’s betaald. Verder doen wij als explorer groep nog veel acties in het jaar om extra geld te verdienen voor onze kampen en weekenden. Zo helpen we jaarlijks mee bij meerdere evenementen zoals: Cult en Tumult in Veldhoven en de marathon van Eindhoven.  

 

Explorers

Nieuws

Algemeen - JOTA-JOTI

Vorig weekend was het zo ver: Scouting Were-Di...

Algemeen - Scoutingbegrippen uitgelegd: Das

Snap jij ook nooit waar je kind het over heeft...