Schijt je Rijk Winnaar!

En de winnaar is…

 

Zaterdag 30 mei 2015 – Vandaag was dan de dag waarop de winnaar van Schijt je rijk bekend zou worden. Na, in een maand, 45 loten verkocht te hebben mocht vandaag de koe aan de slag. Zij had vandaag de zware taak om een of twee deelnemers tot winnaar te schijten!

Voor de 45 deelnemers met een heel of half lot was dit een spannende dag. De dag waarop het duidelijk zou worden wie de hoofdprijs van wel 100 euro zou winnen. Sommige wilden graag met eigen ogen zien hoe de koe het er vanaf bracht. Daarmee beleefde de koe toch een onverwachte, maar welkome, aandacht.

Maar wie is die koe eigenlijk? De functie van de Schijt je rijk – koe 2015 is door de boer speciaal toegewezen aan Emma 400. Met haar rustige karakter en de vaardigheid om goed mee te lopen aan een touw, iets waar tegenwoordig nog maar weinig koeien gewend aan zijn, was zij zeer geschikt voor het uitvoeren van deze belangrijke taak!

Na rustig aan het touw naar de Schijt je rijk-wei gebracht te zijn, startte Emma 400 exact om 10 uur met de wedstrijd. Doeltreffend en vastberaden ging Emma 400 aan de slag. Eerst een aantal flinke rondes stevig grazen. Zeer belangrijk voor de vorming van een goede, stevige vlaai. Waarop na, ongeveer een klein uur, de staart opzij ging: ‘Was het moment nu al daar?!’ Nee, Het gras werd getrakteerd op een verfrissende maar toch enigszins lauwe ‘douche’. Helaas. Maar na nog een tiental rondjes met de klok mee grazen was het moment toch eindelijk daar. Enigszins links onder in de Schijt je rijk - wei spreidde Emma400 triomfantelijk haar poten. Waarna wij, met een verlossende plof, een dampende koeien vlaai in de wei zagen vallen! Maar even was er spraken van grote verwarring, er lagen namelijk twee vlaaien in de wei! Gelukkig bleek na het goed bestuderen van de twee vlaaien dat er toch een niet van Emma400 te zijn geweest. Er is dus één winnaar!

Voordat we bekend maken wie de winnaar is van de eerste editie van Schijt je rijk willen we eerst Emma 400 en haar boer en boerin hartelijk bedanken voor hun geweldige en tomeloze inzet! Mag het bedankje goed smaken!

En nu eindelijk de bekendmaking van de winnaar(s) van Schijt je rijk 2015. De koeienvlaai is met een sierlijke plof, diagonaal gevallen, maar geheel in het vak D4.  Daarmee is Anniek Nederpel de winnaar van de eerste editie van Schijt je rijk, georganiseerd door de Explorers van Scouting Were-Di. Gefeliciteerd! Binnenkort overhandigen we je de cheque ter waarde van 100 euro!

 

 

naar overzicht

Explorers

Nieuws

Algemeen - Scouting Were-di doet mee aan Rabo ClubSupport!

Update: De RaboClub Support actie werd 27...

Algemeen - Hulp gezocht bij de bevers!

Beste lezer, Graag willen wij ons even aan je...

Kalender

Explorers - Explo Weekend