Scouts

ScoutsbadgeDe scouts zijn een groep kinderen, jongens en meisjes van 11 tot 15 jaar, die samen veel activiteiten doen en daar met elkaar enorm veel plezier in hebben. Net als bij de welpen worden er bij de scouts veel spelletjes gespeeld. De scouts worden echter meer uitgedaagd dan de welpen, wat vaak veel toffere activiteiten oplevert zoals bijvoorbeeld Stickerquest; de Scoutingvariant op Laserquest. De scouts leren allerlei technieken. Ze kunnen bijvoorbeeld enorme bouwwerken maken van touwen en houten balken, of tochten lopen en op een kaart aangeven waar ze zijn. Scouts zijn ook zelfstandiger, ze leren voor zichzelf en anderen te zorgen. Zo zetten scouts hun eigen tenten op en koken bijna altijd hun eigen eten. Dit alles doen de scouts voor het grootste deel buiten, zonder beeldschermen, zonder internet. In deze tijd misschien even wennen, maar dat maakt het zeker niet minder leuk. Frisse neus, zonnetje in de rug... 
43De Eekhoorns

De scoutswet

Elke draaidag openen we met het hijsen van de vlag, waarna de scouts die de vlag gehesen hebben de scoutswet opzeggen. Bij de installatie hebben de scouts beloofd zich te houden aan de scoutswet. Door de scoutswet bij het openen op te zeggen laten de scouts zien dat ze de wet kennen en zich er, zoals ze beloofd hebben, aan te zullen houden.

De scoutswet
Een scout, trekt er samen met anderen op uit,
om de wereld om zich heen te ontdekken
en deze meer leefbaar te maken.
Hij is eerlijk, trouw en houdt vol,
spaarzaam en sober,
zorgt goed voor de natuur
en respecteert zichzelf en anderen.
Punt amen.*

*Scouting Were-Di doet niks met het geloof. Deze laatste twee woorden zijn ooit door iemand aan de scoutswet toegevoegd, ze zijn blijven hangen en horen daarom nu bij onze wet. Traditie.

De WolvenContributie

De scouts betalen bij Scouting Were-Di Veldhoven 17.50 euro per maand. Dit bedrag is inclusief alle kosten voor kampen en het zomerkamp. Van de 17.50 euro gaat ongeveer 2 euro naar het lidmaatschap van Scouting Nederland. De rest van het bedrag wordt in tweeën gesplitst. De ene helft wordt gebruik voor het draaien door het jaar heen en de daarbij behorende weekenden weg. De andere helft wordt gereserveerd voor het zomerkamp.

Draaitijden

De PantersDe scouts draaien elke zaterdag van 13.30 uur tot 16.30 uur op de blokhut. Standaard komen alle scouts op de fiets naar de blokhut zodat we gemakkelijk ergens heen kunnen fietsen. Uitzonderingen staan op onze kalender. Op kampen is een fiets in het algemeen niet nodig, tenzij anders aangegeven.

Uniform

Van de scouts wordt verwacht dat ze elke keer dat we draaien in uniform verschijnen. Het uniform bestaat uit een beige blouse en een das van Scouting Were-Di met een dasring. Als het te warm is voor de blouse, dan wordt bij de blokhut of op een ander kampterrein een Scouting Were-Di t-shirt met das gedoogd (soms ook aangemoedigd om de blouse netjes te houden).
Gaan we weg van de blokhut of het kampterrein dan is de blouse verplicht vanwege de herkenbaarheid.

De Tijgers

Downloads

Hieronder staan een algemene bagagelijst en een afbeelding met daarin aangegeven wat de juiste plek van alle insignes op de Scoutsblouse is (vergroot als je er op klikt). Alle niet genoemde insignes mogen onder de borstzakjes of op de rug. Let er bij het Zuidoost-Brabant insigne op dat er voldoende ruimte over blijft tussen het insigne en het borstzakje om later eventueel nog vlaggetjes tussen te kunnen doen. Vlaggetjes zijn niet verplicht, maar worden vaak op een kamp als Intercamp door de scouts zelf gekocht.

Insignes Were-Di

 

 

 

 

 

 

 

 

PDF icoonAlgemene bagagelijst (74 kB)

PDF icoonZwapper rugzak (381 kB)

Scouts

Nieuws

Scouts - Foto's

Ben je alweer vergeten wat we dit jaar gedaan...

Algemeen - JOTA-JOTI

Vorig weekend was het zo ver: Scouting Were-Di...

Kalender

Algemeen - Afsluiting jubileumjaar en feestavond

18 november 2017
Locatie: Blokhut `de Luiken`

Scouts - kamp

8 december 2017 - 10 december 2017