Scouts

 

 

Scouts zijn jongens en meisjes van 11 tot 15 jaar.
Scouts laten zich uitdagen! Binnen slapen? Dat hebben ze als welp vaak genoeg gedaan. In tenten slapen is veel leuker! Hoezo kookt de leiding? Dat kunnen scouts gewoon zelf! Met een recept en af en toe een kleine tip van de leiding (wat meestal niet eens nodig is)
staat er zo een pan vol lekkers op tafel.
Sommige dingen doen scouts in vaste groepjes, zogeheten patrouilles. Daardoor leren ze elkaar beter kennen en kunnen ze elkaars krachten inzetten om samen problemen aan te pakken. De dingen die we doen zijn heel verschillend. Vuur maken, tochten lopen, knopen met hout en touw, maar ook iets knutselen, spellen spelen of een toneelstukje doen. Wat we ook doen, we doen het bijna altijd buiten. Er is meer nodig dan een drupje regen om een scout te stoppen!

 

Scoutsbadge08

De scoutswet

Elke draaidag openen we met het hijsen van de vlag, waarna de scouts die de vlag gehesen hebben de scoutswet opzeggen. Bij de installatie hebben de scouts beloofd zich te houden aan de scoutswet. Door de scoutswet bij het openen op te zeggen laten de scouts zien dat ze de wet kennen en zich er, zoals ze beloofd hebben, aan te zullen houden.

De scoutswet
Een scout, trekt er samen met anderen op uit,
om de wereld om zich heen te ontdekken
en deze meer leefbaar te maken.
Hij is eerlijk, trouw en houdt vol,
spaarzaam en sober,
zorgt goed voor de natuur
en respecteert zichzelf en anderen.
Punt amen.*

*Scouting Were-Di doet niks met het geloof. Deze laatste twee woorden zijn ooit door iemand aan de scoutswet toegevoegd, ze zijn blijven hangen en horen daarom nu bij onze wet. Traditie.

05

Contributie06

De scouts betalen bij Scouting Were-Di Veldhoven 18,- euro per maand. Dit bedrag is inclusief alle kosten voor kampen en het zomerkamp. Van de 17.50 euro gaat ongeveer 2 euro naar het lidmaatschap van Scouting Nederland. De rest van het bedrag wordt in tweeën gesplitst. De ene helft wordt gebruik voor het draaien door het jaar heen en de daarbij behorende weekenden weg. De andere helft wordt gereserveerd voor het zomerkamp.

Draaitijden

De scouts draaien elke zaterdag van 13.30 uur tot 16.30 uur op de blokhut. Standaard komen alle scouts op de fiets naar de blokhut zodat we gemakkelijk ergens heen kunnen fietsen. Uitzonderingen staan op onze kalender. Op kampen is een fiets in het algemeen niet nodig, tenzij anders aangegeven.

09

Uniform

Van de scouts wordt verwacht dat ze elke keer dat we draaien in uniform verschijnen. Het uniform bestaat uit een beige blouse en een das van Scouting Were-Di met een dasring. Als het te warm is voor de blouse, dan wordt bij de blokhut of op een ander kampterrein een Scouting Were-Di t-shirt met das gedoogd (soms ook aangemoedigd om de blouse netjes te houden).
Gaan we weg van de blokhut of het kampterrein dan is de blouse verplicht vanwege de herkenbaarheid.

Downloads

Hieronder staan een algemene bagagelijst en een afbeelding met daarin aangegeven wat de juiste plek van alle insignes op de Scoutsblouse is (vergroot als je er op klikt).

07

 Alle niet genoemde insignes mogen onder de borstzakjes of op de rug. Let er bij het Zuidoost-Brabant insigne op dat er voldoende ruimte over blijft tussen het insigne en het borstzakje om later eventueel nog vlaggetjes tussen te kunnen doen. Vlaggetjes zijn niet verplicht, maar worden vaak op een kamp als Intercamp door de scouts zelf gekocht.

Insignes Were-Di

PDF icoonAlgemene bagagelijst (74 kB)PDF icoonZwapper rugzak (381 kB)De Eekhoorns

Scouts

Nieuws

Algemeen - Scouting Were-di doet mee aan Rabo ClubSupport!

Update: De RaboClub Support actie werd 27...

Algemeen - Hulp gezocht bij de bevers!

Beste lezer, Graag willen wij ons even aan je...