Dagverslag 30-08-2014 Eerste draaidag

De eerste draaidag zit er alweer op. Veel nieuwe gezichten dit jaar. Om kennis te maken hebben we deze eerste draaidag een aantal naamspelletjes gespeeld. Voor de duidelijkheid kreeg iedereen een sticker met zijn naam. Om het makkelijk te maken had de leiding hun stickers omgewisseld. E was daardoor een beetje verwijfd, M was ineens niet meer aanwezig, J had in de zomer bakkebaarden laten groeien, L was zijn bakkebaarden juist verloren en S was in de zomer (volgens een van de scouts) ineens slim geworden, maar was zijn kracht als verkoper daardoor wel verloren.

 

Het eerste naamspelletje dat we speelden was het naamspinnenweb. We gingen daarvoor in een kring staan. Een van de scouts kreeg een bolletje wol en moest het uiteinde goed vasthouden. De scout riep dan een naam en gooide het bolletje wol naar de genoemde persoon. Het uiteinde bleef hij vasthouden. De volgende noemde weer een naam en gooide het bolletje weer verder tot iedereen een stukje wol vast had. Zo was er een heel spinnenweb ontstaan. Het was de bedoeling om daarna het spinnenweb weer af te breken door eerst iets interessants over jezelf te vertellen en dan het bolletje wol terug te gooien naar de persoon die het bij het maken van het spinnenweb naar jou had gegooid. Maar al snel was het spinnenweb een grote knoop, dus toen hebben we het spelletje afgemaakt door een voor een het web los te laten en dan iets over jezelf te vertellen. Zo weten we nu dat sommige scouts motercrossen, onderwaterhockeyen, turnen of doen aan een vechtsport. Één van de scouts houdt van oude kaas en een ander vindt het leuk om samen met een andere scout te verdwalen.

 

Na het naamspinnenweb deden we een blaasduel. Iedereen een rietje en in het midden van het grote lokaal een watje. Probeer dan maar eens te scoren door het watje in een vak aan de overkant te blazen, terwijl je tegenstander het zelfde probeert in tegenovergestelde richting.

Al snel veranderde blazen in zuigen en met het watje aan je rietje naar de overkant rennen, maar dat maakt niet uit.

 

Natuurlijk hebben we ook Bridge bulldog gespeeld. Daarna deden we een spel waarbij er 8 stoelen in paren op een verschillende manier op de grond lagen. Je moest proberen om alle stoelen op de zelfde manier te draaien als het paar stoelen waarmee je begon. De winnaar was vaak diegene die met de stoelen begon die staan zoals je stoelen normaal neerzet; zodat je er op kan zitten. Dat was dan ook de tactiek, er op gaan zitten.

 

Daarna deden we nog een spelletje waarbij telkens iemand vertelde waar zijn naam vandaan kwam. De rest moest dan raden of het de waarheid was. De ene naam kwam uit de film, de ander was (niet) vernoemd naar zijn opa of naar hoe zijn opa zijn vader wilde noemen, weer een ander beweerde vernoemd te zijn naar de kroeg waar zijn ouders vaak kwamen en ten slotte beweerde iemand vernoemd te zijn naar een liedje over een meisje uit Madurodam.

 

De dag eindigde erg leuk. Drie van de explorers waren door de laatste explorer uitgedaagd voor de ice bucket challenge. Die challange namen ze aan en dus mochten de scouts vanaf het klimrek een paar emmers ijswater over hun hoofd heen gooien. Brrrrr... Koud, maar wel heel leuk om te zien. De explorers hebben toen alle scouts uitgedaagd voor de ice bucket challenge.
Beste explorers, die uitdaging is aangenomen. Laat die emmers met ijswater over twee weken met het overvliegen maar komen!

 

Na te hebben gepoetst en de vlag te hebben gerstreken was deze eerste draaidag alweer voorbij. Ik heb nu al zin in volgende week.

naar overzicht

Scouts

Nieuws

Algemeen - Scouting Were-di doet mee aan Rabo ClubSupport!

Update: De RaboClub Support actie werd 27...

Algemeen - Hulp gezocht bij de bevers!

Beste lezer, Graag willen wij ons even aan je...