Dagverslag zaterdag 19 - 01 - 2013 door T. en R.

Olympische winterspelen

 

Het was een leuke dag vandaag. We hebben de Olympische Winterspelen gedaan. We moesten als eerste zoveel mogelijk sneeuw verzamelen en op een wipwap leggen. Als je er genoeg sneeuw op had gelegd, ging de andere kant waar de stenen op lagen omhoog. Als je dat had gedaan, moest je naar het andere spel. Daar moest je sneeuw in een emmer doen en dan ging er aan de andere kant een pan met daaronder kipsate in een zakje. Als je daarmee klaar was, moest je een vuurtje maken en gelukkig mocht je hout uit het houthok gebruiken, want ander hout was nat geworden door de sneeuw. Toen je een goed vuurtje had, moest je de pan van de vorige opdracht gebruiken en de verzamelde sneeuw aan de kook brengen. Als het uiteindelijk kookte, moest je er het zakje kipsate in stoppen. Zo gauw deze klaar was, was het smullen. Het was heerlijk. Na afloop nog even bij het grote vuur gezeten, gemaakt door R die dat zo goed kan. Leuk was het zeker dat staat vast. Ik hoop dat we dit vaker doen, vind het zeker erg leuk.


Opmerkigen: veel sneeuwplezier, heel lekkere kipsate, grote vuren, veel sneeuwballen, snelle sluiting, natuur even prachtig als altijd.


(kook) tips: regelmatig controleren, niet te groot vuur, niet naar binnen schrokken, geen sate, mayonaise, ketchup en ? mengen.


Meningen: Ben blij met scouting, altijd leuk, sate lekker, aardige kinderen.

 

Geschreven door T en R van de Wolven.

naar overzicht

Scouts

Nieuws

Algemeen - Scouting Were-di doet mee aan Rabo ClubSupport!

Update: De RaboClub Support actie werd 27...

Algemeen - Hulp gezocht bij de bevers!

Beste lezer, Graag willen wij ons even aan je...