Dagverslag zaterdag 8 - 12 - 2012 door T.

Hoi beste website bezoekers,

 

Deze week zijn we aan het oefenen gegaan voor onze tochttechnieken. Na het openen hebben we eerst een kruispeiling gemaakt. Een kruispeiling is een tochttechniek waarbij je eerst 2 kaart coordinaten op moeten zoeken op een kaart. Als je deze gevonden hebt moet je 2 lijnen tekenen vanuit deze punten in een aantal graden. Ergens op de kaart kruisen deze lijnen en dat is dan de plek waar je naartoe moet lopen (of zoals wij, fietsen). De leiding had een foutje gemaakt waardoor het opzoeken even fout ging. toen we daar achter kwamen was de kruispeiling zo gemaakt.

 

De kruising waar we op uit kwamen kenden we al. Dit was de 5-sprong in de bossen bij de Molenvelden. Hier zijn we vervolgens met z'n allen naartoe gefietst. Behalve 3 kinderen. Deze hadden geen fiets bij en mochten daarom bij de leiding in de auto mee (niet eerlijk!)

 

Toen we aankwamen op de 5-sprong gingen we in groepjes van 3 mini-tochtjes lopen. Deze tochtjes waren speciaal gemaakt om de tochttechnieken te leren. Behalve de tochtjes hadden we ook nog een vragenlijst. Gelukkig wisten we de meeste antwoorden op de vragen wel.

 

Het was deze dag wel ontzettend koud! We waren wel een beetje langzaam en daarom zijn we niet meer terug naar de blokhut gefietst maar rechtstreeks naar huis.

 

Groetjes T

 

naar overzicht

Scouts

Nieuws

Algemeen - Scouting Were-di doet mee aan Rabo ClubSupport!

Update: De RaboClub Support actie werd 27...

Algemeen - Hulp gezocht bij de bevers!

Beste lezer, Graag willen wij ons even aan je...