Halfjaaroverzicht

Je zou het niet zeggen, maar sinds het overvliegen is er alweer een half jaar voorbij.
Tijd dus om even terug te blikken. Wat hebben we het afgelopen half jaar allemaal gedaan?

Hier een aantal hoogtepunten:

Kennismaking en tenten opzetten
Veel nieuwe gezichten dit jaar. Op het overvliegweekend was dat duidelijk te merken doordat er te weinig scouts waren die wisten hoe ze een tent op moesten zetten. Dus we begonnen het jaar met een draaidag "tent opzetten". Aan het eind van de dag kon het opzetten en afbreken van een tent zonder problemen in een kwartiertje tijd. Dat schiet lekker op.

Ruilspel en schimmenspel
Je begint de dag met een Appel en je eindigt met een ...  Zakdoek? Zwembroek? Zaag? Het hele alfabet ruilen was het doel deze middag in het City Centrum. Twee weken later werd de creativiteit weer op de proef gesteld. Een draaidag met een schaduw. De schaduw van kartonnen poppetjes. Iedere scout maakte er één om uiteindelijk een schaduwtoneelstuk mee op te kunnen voeren.
09

Installatieweekend
Dat was eng! Dat we een fietstocht gemaakt hebben en nieuwe scouts geïnstalleerd, weet niemand meer. De spooktocht door Zeelst heeft de scouts nog nachten lang wakker gehouden. Het verbaast ons niks als er nu nog scouts wakker schrikken omdat ze dromen dat iemand met een kettingzaag hun kamer in komt rennen. 

Kookwedstrijden
Patrouille De Tijgers mocht de Were-Di vertegenwoordigen bij de regionale kookwedstrijden. In het thema "Uit grootmoeders tijd" maakten ze groentensoep, wortelstamp met gehaktballen en pudding toe. De dames hadden allemaal een schort aan en breinaalden in het haar. Samen met de prachtige handgemaakte menukaarten en het oude servies gaf dat een behoorlijk oudbollig sfeertje (precies de bedoeling!). De samenwerking was uitstekend en het eten was heerlijk. Ze zijn tweede geworden! Zeer netjes gedaan dames!
Er was een vlogger van Scouting Nederland aanwezig. Bekijk het filmpje hier.

Kerstbomenactie
De kerstbomenactie was weer een groot succes. Dit jaar met een recordopbrengst. Met dank aan de ouders die de kinderen met het flyerenen en het ophalen van de bomen hebben begeleid. Zonder jullie was het niet gelukt. Uiteraard ook een petje af naar de scouts, zij hebben toch maar al die bomen opgehaald. 

Houthakker
Wat is het toch een machtig gevoel als de boom waar je al een half uur in aan het hakken bent, wankelt en "VAN ONDEREN!" omvalt. Mooi om zo'n boom te zien gaan. Hieronder een filmpje om het weekend weer helemaal te herleven:

Carnaval
Dit jaar op onze eigenblokhut, verzorgd door de explorers. Met als thema après-ski. Een gezellig avondje. Wunderbar!

Zakmeskoord en keuken knopen
Als je je zakmes nodig hebt zit die altijd zo in je broekzak dat je er niet bij kan. Deze draaidag hebben we daar een oplossing voor gemaakt: Een zeer stijlvol zakmeskoord zodat je je zakmes in één beweging vast hebt. De draaidag erna gingen we weer knopen. Dit keer een keuken. Dat ging erg vlot. De scouts kunnen zo naar KeRoPaWe!

Tot slot
Met een insigneboekje konden de scouts aan het begin van het jaar door zelf opdrachten uit te voeren insignes verdienen. Helaas was dit van korte duur. De chaos die het gaf dat alle scouts tegelijk met allerlei opdrachten bezig waren was enorm en de aandacht voor het programma was ver te zoeken. Enkele scouts waren echter vastbesloten om toch een insigne te halen. Ze wilden het liefst voor alles een insigne verdienen. Leiding, kan dat? Natuurlijk kan dat, als je het insigne zelf laat maken! Antwoordde de leiding een beetje sarcastisch. Zo gezegd zo gedaan. Een week later kwamen ze trots hun eigen insigne showen. Ze hadden een oma gestrikt die ze voor hen had gemaakt.

Weinig scouts met zo veel initiatief, alleen daarom al helemaal verdiend! Prachtig toch!
Insigne

naar overzicht

Scouts

Nieuws

Algemeen - Scouting Were-di doet mee aan Rabo ClubSupport!

Update: De RaboClub Support actie werd 27...

Algemeen - Hulp gezocht bij de bevers!

Beste lezer, Graag willen wij ons even aan je...