KeRoPaWe 4, 5 en 6 april

Ja ja, afgelopen weekend was het weer zover. De Kempische Ronde- en Patrouillewedstrijden. Huh? Wat is dat? KeRoPaWe natuurlijk! Ook dit jaar waren we samen met een groot aantal andere groepen uit de regio te gast op kampterrein "De Heksenkuil" te Bladel, waar een patrouille van de Were-di, De Papegaaien erin is geslaagd 2e te worden! De andere patrouilles van de Were-di, die het ook goed gedaan hebben maar niet op het erepodium zijn beland, zijn The Flying Dutch Scouts en De Piraatinnetjes.

Het weekend begon spannend. Er waren drie enge piraten die onze scouts nog nooit eerder gezien hadden. Het waren woeste zeerovers die een enorme schat bij elkaar geroofd hadden. Een schat, zo groot en waardevol dat de piraten besloten hem ergens te begraven. Om de schat terug te kunnen vinden tekenden ze een kaart, waarna ze verder op rooftocht gingen. Het leven was mooi, tot de piraten ruzie kregen en de kaart in drie stukken scheurden. Met elk afzonderlijk stuk van de kaart was de schat niet meer te vinden. De piraten zochten eindeloos naar hun schat, maar de schat is nooit meer gevonden en de stukken kaart zijn verloren gegaan.

Na deze bloedstollende opening werd de vlag gehesen en mochten de patrouilles aan de slag. Tent opzetten en keukens bouwen. 


Het was al even donker toen de patrouilles op hun subkamp bij elkaar geroepen werden. Of de keuken nou af was of niet, het was tijd voor het avondspel. Iedere patrouille kreeg een paar stukken karton, schilderstape en lucifers. Daar moest een boot van geknutseld worden. Al deze boten werden aangestoken en te water gelaten. Het doel was om de boot als laatste nog brandend op het water te hebben. Het was prachtig om te zien. Alles had een geel-rode gloed, wat door het water weerspiegeld werd. Het rook naar vuurwerk en de boten dreven alle kanten op. Af en toe leek een van de boten vooruitgeduwd te worden, als er weer een pakje lucifers verbrandde. Één boot leek zelfs in een mini windhoos te zijn gevangen, daar zaten vast veel lucifers op.

Nadat de boten opgebrand en opgeruimd waren (alles is netjes achtergelaten) gingen we terug naar het kampterrein voor een kop warme chocomel bij het kampvuur om daarna lekker te gaan slapen.

Na heerlijk geslapen te hebben was het om vijf over half een alweer tijd om op te staan. Tijd om te ontbijten en de keuken af te maken als die nog niet af was. Daarna begon de tocht.

Na de tocht mochten de patrouilles komen foerageren. Groentesoep, groente, gehakt, macaroni en vanillevla. Wat de patrouilles hiermee kookten mochten ze zelf bedenken. Gehaktballetjes in de soep, groentesoep zonder groente, het kan allemaal. Een mooi voorbeeld van creativiteit was een groepje (niet van de Were-di overigens) dat besloot dat de soep vast lekkerder zou smaken als ze die zouden maken van het water waar ze eerst de macaroni in gekookt hadden. Erg origineel, en zo smaakte het ook.

Zaterdagavond een avondspel. Het doel: Een piratenschip compleet krijgen. Op elke post kon een stuk van het schip gehaald worden, maar tikkers konden je aftikken en dan was je al je kaartjes kwijt.

Zondagochtend na het eten weer een spel. Plastic zakjes bij de ene post, meel bij de ander post en weer een andere post met touwtjes. Het doel was om zoveel mogelijk met meel gevulde en dichtgebonden zakjes in te leveren. Er was geen vaste volgorde, dus als je eerst meel wilde halen kon dat. Het kon dus gebeuren dat je met meel in de handen struikelde en dat de meel dan uit je handen, bij iemand in zijn nek belandde...

Na dit spel was het kamp alweer bijna voorbij. Tijd om af te breken en op te ruimen. Daarna moest er nog gesloten worden. Op mysterieuze wijze vonden de drie beste patrouilles, patrouilles van de HJVB, Were-di en de SSK, de stukken van de verdwenen schatkaart en groeven de schat op. Voor iedereen een bandje voor op zijn blouse! Aaarg! Wat een schat!

Dat was KeRoPaWe voor dit jaar. Van de 24 groepjes zijn De Papegaaien met 850 punten 2e geworden! Een zeer knappe prestatie! Het is lang geleden dat de Were-di zo hoog is geëindigd. Goed gedaan jongens en meiden!

Wij zijn trots op jullie!

Na zo hard te hebben gewerkt zullen jullie wel honger hebben. Laten we snel een datum prikken om deze 2e plek te gaan vieren :D

 

Update: We hebben lekker gegeten, met als motto: Niet aan de ramen likken!

 

naar overzicht

Scouts

Nieuws

Algemeen - Scouting Were-di doet mee aan Rabo ClubSupport!

Update: De RaboClub Support actie werd 27...

Algemeen - Hulp gezocht bij de bevers!

Beste lezer, Graag willen wij ons even aan je...