Wat zijn de welpen

Bij de Welpen zitten stoere jongens en meisjes tussen 7 en 11 jaar oud, die het leuk vinden om met elkaar te spelen, waarbij samenwerken centraal staat. Als rode draad wordt het Junglebook verhaal van Rudyard Kipling gebruikt.

Draaitijden

Elke zaterdag draaien we van 10:00 tot 12:30 en bedenkt de leiding weer een leuk en uitdagend programma, waarbij niet alleen plezier gemaakt wordt, maar waarbij er ook wat te leren valt.
Per jaar hebben wij 4 weekenden  van een of twee overnachtingen, en een zomerkamp.
Deze kampen draaien altijd rond een bepaald thema, de kinderen kunnen dan hun fantasie gebruiken en met de spellen kan er ingespeeld worden op het themaverhaal.

Contributie

De contributie bedraagt €17,50 per maand waarvan automatisch €7,75 opzij wordt gezet voor het zomerkamp. Van het resterende bedrag verzorgen wij de wekelijkse programma’s.
Op een draaidag proberen we altijd zo’n afwisselend mogelijke programma’s te bedenken, zo wordt er regelmatig “vuurtje gestookt”, bosspellen gedaan, gekookt, geknutseld, gesport maar ook uitstapjes naar musea, boerderijen, pretparken en dierentuinen is wat we doen. Een afwisselend programma dus, met altijd samenwerken en samenspelen als uitgangspunt!

Uniform

Bij elke opkomst komen de leiding en de kinderen in compleet uniform; dit betekent dat we de kenmerkende groene blouse dragen met de Were-Di das, waaraan te zien is bij welke scoutinggroep je hoort. Op warme dagen mogen de kinderen ook in het scouting Were-Di shirt komen met de das, en op koude dagen hebben we een Were-Di trui aan met onze das.