Hulp gezocht bij de bevers!

Beste lezer,

Graag willen wij ons even aan je voorstellen. Wij zijn Sharron en Anniek, twee heel verschillende dames in allerlei opzichten, maar met in elk geval één gezamenlijke passie: Scouting, en dan specifiek de bevers.

Gek doen en vies worden

Iedere zaterdag halen wij er ontzettend veel voldoening uit om met de jongste kinderen van onze groep (bevers zijn vierenhalf tot zeven jaar oud) uitdagende activiteiten te beleven. Lekker gek doen, vies worden, helemaal opgaan in themaverhalen en de bevers ook nog eens allerlei dingen bijbrengen waar ze de rest van hun leven iets aan hebben.

Hulp nodig!

Waarom willen we je dat vertellen? Vanaf september 2018 zijn we nog maar met zijn tweeën als leiding van de bevers. Dat is te weinig, we kunnen onze draaidagen niet organiseren met deze bezetting. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat we altijd zorgen dat er minstens twee volwassenen (21+) bij de kinderen aanwezig zijn, en bovendien dat er altijd iemand kan rijden als dat nodig is. Om dat te kunnen blijven doen, hebben we iemand nodig.

Wat zoeken we?

Een vacature voor beverleiding is moeilijk te schrijven. Er zijn namelijk allerlei verschillende eigenschappen die je tot een goede beverleiding kunnen maken! Of je nu creatief bent, of juist zorgzaam, goed in organiseren of gewoon energie voor tien hebt: het belangrijkste is dat het je leuk lijkt om wekelijks op zaterdagochtend een groep kinderen de tijd van hun leven te bezorgen (en jezelf ook!).

Scouting? Da’s toch niks voor mij...

Maar Scouting, dan moet je toch zeker zelf al lid zijn en goed zijn in vuur maken en houthakken? Helemaal niet! Je hoeft zelfs geen ervaring te hebben met het leiden van een groep kinderen. Bij Scouting leren namelijk niet alleen kinderen, maar ook volwassenen ontzettend veel. Je leert vooral door te doen, maar er zijn ook allerlei interessante trainingen en cursussen die je binnen Scouting kunt volgen (waar je ook in je werk nog iets aan hebt!). Je bent toch nooit te oud om te leren?

Hoe kom ik in contact? 

Hoewel we niet graag wanhopig overkomen, zijn we toch echt dringend op zoek naar hulp. Lijkt het jou iets, of denk je op een andere manier aan ons team te kunnen bijdragen? Of twijfel je, maar wil je een keertje op zaterdagochtend mee draaien om te zien of het iets voor je is? Heb je geen idee wat de bevers eigenlijk doen, maar ben je toch getriggerd door dit bericht?

In alle bovenstaande gevallen komen we graag met je in contact. Stuur even een mailtje naar bevers@scouting-weredi.nl, dan nemen we contact met je op! Weet je iemand die goed in ons team zou passen? Voel je dan vrij om deze mail naar die perso(o)n(en) door te sturen, alle beetjes helpen. En heb je nog vragen? Ook dan ben je bij bovenstaande link aan het juiste (e-mail)adres.

Bedankt voor je aandacht en hopelijk tot ziens!

Groetjes, 

Sharron van Zantvoort & Anniek Nederpel
Bevers Scouting Were-Di Veldhoven

naar overzicht

Welpen

Nieuws

Algemeen - Scouting Were-di doet mee aan Rabo ClubSupport!

Update: De RaboClub Support actie werd 27...

Algemeen - Hulp gezocht bij de bevers!

Beste lezer, Graag willen wij ons even aan je...