Onderzoek groepsontwikkeling

Dit najaar gaat Scouting Were-Di meedoen aan het programma Groepsontwikkeling. Dat is een programma waarmee wij kunnen werken aan het verbeteren van onze groep. We functioneren goed als groep, maar willen kijken welke kansen Scouting Were-Di nog meer kan benutten.

Het programma Groepsontwikkeling is een programma vanuit Scouting Nederland. Twee coaches gaan de vrijwilligers begeleiden om erachter te komen hoe het met onze groep gaat, en waar we nog kunnen verbeteren. En daarvoor hebben we jullie hulp nodig!

Enquête
Om in kaart te brengen hoe het gaat met onze groep, willen we weten hoe jullie Scouting ervaren, wat jullie leuk vinden aan Scouting Were-Di, en waar nog verbeter kansen liggen. Daarom zal er binnenkort een enquête in jullie mailbox komen. Dit is een anonieme enquête, waarin vragen gesteld worden over hoe jullie de groep ervaren. De enquête zal verstuurd worden aan scouts en explorers (jeugdleden), ouders van alle speltakken (jullie dus), PlusScouts, leiding, het bestuur en andere vrijwilligers. Zo kunnen we vanuit alle hoeken van de vereniging in kaart brengen hoe het gaat.

Op basis van de resultaten van de enquête gaan bestuur en leiding een plan van aanpak maken. Door heel Nederland hebben al zo’n 500 groepen mee gedaan aan dit programma, en er komen voor iedere groep hele interessante resultaten uit. Het is in ieder geval een mogelijkheid om eens stil te staan en na te denken over de groep.

Praktische info
De enquête zal op 10 oktober verstuurd gaan worden via e-mail. Je hebt dan 10 dagen om de enquête in te vullen. Hoe meer ouders de enquête invullen, hoe meer informatie wij hebben om mee aan de slag te gaan. We willen jullie dan ook vriendelijk verzoeken om eventjes de tijd te nemen om de enquête in te vullen. Wij komen overigens niet te weten wie wat heeft ingevuld, dus wees eerlijk!

E-mail

Omdat de enquête via e-mail verstuurd gaat worden, is het belangrijk dat jullie e-mailadressen kloppen. Is dat niet het geval? Laat het ons weten, dan passen we het voor 10 oktober nog aan en kan iedereen de enquête invullen.

We willen jullie alvast heel erg bedanken voor jullie medewerking.

Meer weten over het programma Groepsontwikkeling? Bekijk dit filmpje van Scouting Nederland: https://www.youtube.com/watch?v=XWOe-lbVYF0

naar overzicht

Welpen

Nieuws

Algemeen - Scouting Were-di doet mee aan Rabo ClubSupport!

Update: De RaboClub Support actie werd 27...

Algemeen - Hulp gezocht bij de bevers!

Beste lezer, Graag willen wij ons even aan je...