De Scoutfit

Meiden en jongens bij Scouting dragen geen uniform: ze dragen een Scoutfit! Op deze pagina lees je alles over de Scoutfit en wat de regels zijn met betrekking tot de insignes en badges op je Scoutfit. 

De Scoutfit bestaat uit een blouse, die je koopt bij de ScoutShop. Bij de ScoutShop in Eindhoven is alles op voorraad en kun je zonder afspraak komen winkelen. Hier kun je op dinsdag- en donderdagavond en op zaterdagochtend terecht om de Scoutfit te passen en aan te schaffen. Iedere leeftijdsgroep heeft een andere blouse: een rode voor de bevers, groen voor de welpen, beige voor de scouts, 'brique' (donkerrood) voor de explorers, en de oudste speltakken dragen hun eigen ontworpen trui en een donkerrode blouse bij officiële, landelijke evenementen. 

Badges of insignes

Op je Scoutfit draag je, na de installatie, badges of insignes. Standaard zitten er het installatie- en speltakteken en een naambandje op. Maar je kunt ook badges (bij de bevers) of insignes (bij welpen, scouts en explorers) verdienen: daarmee laat je zien wat je al hebt geleerd bij Scouting! Bij de bevers gaat het daarbij vooral om het werken in een bepaald activiteitengebied, maar voor de scouts laat je met zo'n insigne ook echt zien wat je kunt. Je mag dan bijvoorbeeld zelfstandig hout hakken als je daar het juiste insigne voor hebt. 

Maar waar laat je die insignes? Op deze afbeeldingen zie je het precies. Alle insignes of badges die niet op de afbeelding staan, mag je onder de borstzakjes of op de rug aanbrengen. Of bewaar ze allemaal bij elkaar op een mooie kampvuurdeken! Vlaggetjes zijn niet verplicht, maar leuk om op een internationaal kamp op je Scoutfit te dragen: dan zien je medescouts meteen waar jij vandaan komt. 

          

Wanneer draag ik wat? 

Iedere speltak maakt hierover zijn eigen afspraken. De speltakleiding vertelt je hier meer over! 

Zorg in elk geval dat je je complete Scoutfit met das draagt als je namens Scouting op een officieel evenement bent: dan kan iedereen zien dat je bij ons hoort!