Over Scouting Were-Di

Bij Scouting Were-Di in Veldhoven vind je iedere week zo'n 30 vrijwilligers en meer dan 100 jeugdleden die allerlei avonturen beleven. Dat doen we op het terrein bij onze blokhut De Luiken aan de Zittard in Veldhoven. 

Onze blokhut herken je al van verre: de felgele luiken zijn niet te missen. Achter onze blokhut bevindt zich een prachtig bosterrein, met genoeg open plekken voor te gekke groepsspellen, om tenten neer te zetten voor kampen en om een vuurtje te stoken. 

Meiden en jongens

Scouting Were-Di is een compacte en hechte Scoutinggroep, met als unieke eigenschap dat in iedere leeftijdsgroep meiden en jongens samen spelen. Sommige Scoutinggroepen kiezen er voor om aparte jongens- en meisjesgroepen te vormen. Wij doen gezellig alles samen: zo versterken onze leden elkaar en leren ze net zo samenwerken als ze gaan doen 'als ze later groot zijn'. Iedereen is bij Scouting Were-Di welkom!

Dat was trouwens niet altijd zo. We zullen je geen uitgebreide geschiedenisles geven, maar onze groep is ontstaan uit de vroegere meisjesgroep Margaretha Sinclair en de jongensgroepen St. Jeroen en Copernicus. Wist je dat we bij elkaar al meer dan 60 jaar bestaan? 

"Wat een gekke naam..."

Dat hebben Scoutinggroepen wel vaker: gekke namen. Onze naam komt van de wel bekende Hertog Jan van Brabant, die 'Were-Di' als strijdkreet gebruikte. Het betekent zoveel als "laat je niet kennen!" en dat past dan weer perfect bij Scouting.